Τρεις εβδομάδες μετά το ράλι Ακρόπολις, ομάδες και οδηγοί βρίσκονται στην Ιταλία για τον έβδομο αγώνα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι.

Στο διάστημα που είχαν μπροστά τους οι ομάδες ανασυγκροτήθηκαν, γέμισαν μπαταρίες και πλέον είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις χωμάτινες ειδικές της Ιταλίας (21-22/6).

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε δύο ημέρες. Οι οδηγοί την πρώτη ημέρα του ράλι, Παρασκευή (20/6) θα τρέξουν σε οχτώ ειδικές διαδρομές (147.12 χιλιομέτρων) με την τελευταία να είναι βραδινή.

Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του αγώνα (22/6) οι οδηγοί θα… μονομαχήσουν στις οχτώ ειδικές διαδρομές (157, 38) χιλιομέτρων. Το χώμα και οι πέτρες αναμένεται να παίξουν ξανά τον ρόλο τους.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ στην Ιταλία θέλει να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα, αφήνοντας πίσω του τις δυσκολίες και τις ατυχίες που του στέρησαν τη νίκη στο ράλι των Θεών.

Από την άλλη, ο Γιάρι –Μάτι Λάτβαλα πηγαίνει στη Σαρδηνία με την καλύτερη ψυχολογία, δεδομένης της εύκολης νίκης του στο Ακρόπολις, θέλοντας να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις με τις οποίες θα μειώσει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Οζιέ.

Βαθμολογία οδηγών

1. Σεμπαστιάν Οζιέ, 126
2. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, 74
3. Σεμπαστιάν Λεμπ, 68
4. Μίκο Χιρβόνεν, 63

Πηγή: sport-fm.gr